Vložil Mazač (bez ověření), 5. Leden 2015 - 13:09

To co tvrdíte je demagogie. Z vyúčtování mých nákladů na teplo například vyplývá, že výbor SVJ odsouhlasil, aby externí firma aplikovala korekci na polohu místností pouze u přízemních a podstřešních bytů. Můj byt má jednu nárožní (a velmi prosklenou) ložnici a další ložnice je orientována na sever a sousedí s nevytápěným schodištěm; v obou místnostech mají radiátory přibližně dvojnásobný počet článků než v obývacím pokoji.

Díky tomu měrné náklady mého bytu přesahují průměr objektu zhruba o 60 %. Prozatím to moc nevadí, protože tento přesah je snížen horním limitem na +40 % od průměru, což je sice stejně nadsazeno, ale nemá cenu se hádat dejme tomu o 1.500 Kč.

Nová vyhláška chce ovšem horní limit posunout až na +100 %. Když půjdu záležitost urgovat za předsedou výboru, tak se budeme chvílí dohadovat a poté se možná uvolí snížit hodnotu polohového koeficientu z 1 na 0,9, což je nanic.

Ozvat se na členské schůzi nemá cenu, protože většina stejně neví oč jde a navíc pospíchá domů. Docela jiná situace by nastala, pokud by měl objekt webovou stránku, ale to přece předseda nepřipustí, aby se lidé mohli po internetu zkontaktovat a vyzbrojit se průkaznými fakty na členskou schůzi.

Takže soud, tam téměř jistě neuspěji a pouze vyhodím peníze.

Proto podporuji návrh na povinné zveřejňování hlavních výsledků rozúčtování topných nákladů včetně vyhodnocení rozsahu úprav původně vypočtených nákladů. A právo odmítnout rozúčtování, ve kterém korekce postihují dejme tomu více než 15 % bytových jednotek. Jednoduché a účinné. Na řadě je teď výbor SVJ, aby sjednal nápravu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.