Vložil lake, 9. Leden 2015 - 15:24

Pane Praksi, není pravdou, že „… jinak chápu metodický pokyn MMR k rozúčtování nákladů na teplo“.

Já tento metodický pokyn nechápu, ani jej nemusím chápat. Není to mou povinností, ani Vaší. Jde pouze o kus papíru, který nemá naprosto žádnou právní závaznost pro nikoho.

Co se v jakémsi pokynu píše či nepíše je mi upřímně jedno. Naopak, zákon stanoví zcela určitě a jednoznačně, že náklady na společné části domu (a tedy i na udržování vnitřní teploty vzduchu) je nutno rozúčtovat, nejspíše podle spoluvlastnických podílů, nestanoví-li dohoda (všech) něco jiného (§ 15 odst. 1 ZoVB, obdobně viz totéž v NOZ).

Toto rozúčtování nemá vůbec nic společného se započitatelnými podlahovými plochami jednotek. Zabývejte se raději právními předpisy, a ne jakýmisi fantaziemi ministerských ouředníků.
--------------------------------------------------------------------------------------

Změna poměru základní a spotřební složky samozřejmě je změnou pravidel rozúčtování. Pravidla rozúčtování musí být srozumitelná a určitá, aby mohla být používána. V rámci těchto pravidel máte pevně stanoven podíl základní složky nákladů. To nelze okecat jen tím, že to začnete nazývat „změna parametrů“. Ty parametry jsou přece součástí vašich pravidel rozúčtování. Snažíte se švindlovat a překrucovat právo jak by se to hodilo Vám. To nepůjde, pane.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.