Vložil lake, 5. Srpen 2014 - 10:08

Překvapivé. Návrh nové vyhlášky se ani slovem nezmiňuje o použití korekcí a výpočtových metod, což je obsaženo v dosavadní vyhlášce č. 372/2001 Sb. Ouředníci z vyhlášky vygumovali jakoukoliv zmínku o použití korekcí a výpočtových metod, kterými se vyrovnává nepříznivé umístění bytu v rámci budovy! Text vyhlášky je tedy v přímém rozporu s navrženým zněním § 6 zákona č. 67/2013 Sb. (viz soubor 67_novela.doc).

Při tom je známo, že umístění místností, orientace ke světovým stranám a tepelné ztráty obálkou budovy způsobují, že místnost má náměry indikátorů (i po korekci na výkon tělesa) ve výši až 300% ve srovnání s místností obklopenou vytápěnými místnostmi.

Zavedení korekcí a výpočtových metod přímo do zákona č. 67/2013 Sb.je krok správným směrem, který zamezí projevům libovůle. O to je překvapivější, že samotná vyhláška o konkrétním provedení těchto korekcí mlčí.

Nová vyhláška je časovaná bomba: Těm, kdo bydlí pod střechou, v rohovém bytě či nad průjezdem, by se bez uplatnění korekcí na polohu místnosti skokově zvedly náklady na vytápění na 200% současného stavu. Bez jakékoliv možnosti obrany, pokud bude usneseno, že korekce na polohu rovnají se nule.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.