Vložil lake, 5. Listopad 2015 - 16:18

Levape, jsou to hlupáci, právní analfabeti, a podle toho se chovají. Vlastnictví bytů podle ZoVB je odlišný právní vztah od bytového spoluvlastnictví podle NOZ.

Nicméně podle § 11 zákona č. 67/2013 platí, že „v domě s byty, kde užívací vztahy vznikly na základě jiných právních skutečností, než které jsou uvedeny v tomto zákoně, se řídí tyto vztahy přiměřeně ustanoveními tohoto zákona“.

Takže bytové vlastnictví podle ZoVB se od ledna ocitne mimo zákonnou právní úpravu. Na bytové vlastnictví nebudou od 1.1.2016 dopadat ustanovení zákona č. 67/2013 Sb. plně, nýbrž pouze přiměřeně.

Pokud tedy stávající SVJ(2000) má ve stanovách v souladu se ZoVB, že o rozúčtování všech služeb se rozhoduje tříčtvrtinovou většinou, bude platit obsah stanov. Od dne 1.1.2016 se ustanovení zákona č. 67/2013 Sb. použijí na SVJ(2000) pouze přiměřeně a bude se tedy rozhodovat tříčtvrtinovou většinou v souladu se ZoVB a stanovami. Ustanovení § 6 zákona o ujednání všech vlastníků jednotek se pro bytové vlastnictví nepoužije.

Nevím, čeho chtěli zákonodárci a ministerští právní analfabeti dosáhnout, ale dosáhli pouze absurdního právního stavu a ještě většího zmatku a právní nejistoty 1,5 milionu občanů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.