Vložil lake, 2. Srpen 2014 - 21:35

Trápí Vás rozúčtování služeb. To je ale problém SVJ, nikoliv problém vlastníka jednoho bytu. Smluvní správce má pravdu. Je rozumný a nemíchá se do věcí, které si má vyřešit někdo úplně jiný.

Pokud ve stanovách SVJ jsou vyjmenovány služby, které SVJ poskytuje, pak máte mít schválená pravidla pro jejich rozúčtování. Nemáte-li pravidla, použije se (pro provoz výtahu, osvětlení společných prostor, úklid, odvoz odpadních vod a čištění jímek, odvoz komunálního odpadu, popřípadě další služby) počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb. Viz zákon č. 67/2013 Sb..

Je pouze problém SVJ, jestliže nevede evidenci počtů osob rozhodných pro rozúčtování služeb. Smluvní správce samozřejmě rozúčtuje náklady na služby podle těchto počtů – až ta čísla od SVJ dostane. Na co si tedy stěžujete? Na nečinnost SVJ? To řešte s členy výboru.

Napsal jste: „Domluvy jak k úhradám za počet lidí v bytě, tak jednání u správce, je zcela zbytečné.“
Nu, a proč provádíte s vlastníkem bytu nějaké domluvy? A o čem vlastně se s ním domlouváte? Ať prostě SVJ dělá, co se od něj čeká: stanoví počty osob podle § 2 zákona č. 67/2013 Sb. a oznámí je smluvnímu správci.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.