Přechod dluhu, práv a závazků

Vložil Evík, 23. Červenec 2014 - 7:58 ::

V polovině roku 2013 jsem nabyla vlastnictví k bytové jednotce. Bývalý vlastník (rodinný příslušník) mně dal generální plnou moc k jeho zastupování ve všech věcech. (Plná moc byla úředně ověřena, a jednala jsem na základě ní na vícero úřadech, naprosto bez problémů i na státním zastupitelství, policii atd.).
SVJ (potažmo smluvní správce SBD), odmítlo provést vyúčtování přijatých záloh na služby a záloh na správu domu a pozemku na mě a na bývalého vlastníka bytu s odůvodněním, že k převodu bytu došlo darováním. Já jsem zase odmítla vyúčtování uznat za řádné, neboť v něm byly uvedeny zálohy i jiné osoby. Výsledkem vyúčtování je nedoplatek cca 10.000,–Kč, které SVJ zřejmě asi hodlá po mně vymáhat. (Dostala jsem písemné vyrozumění o vyřízení podané reklamace).
Dne 18.7. 2014 bývalý vlastník zemřel a já jsem tedy již pozbyla možnosti za něj jednat. Do této doby jsem měla na základě generální plné moci a podpisových práv k bankovnímu účtu, možnost jednat a hospodařit i s účtem bývalého vlastníka. Pokud by byl nedoplatek na zálohách SVJ řádně bývalému vlastníku a mně stanoven, tak bych proplacení závazku ihned provedla. Dne 18.7. 2014 jsem z důvodu smrti bývalého vlastníka již pozbyla možnost jednat za něj a celou věc řešit. Prosím o radu jak mám nyní postupovat?

Byl můj postup správný vůči SVJ? Jak postupovat dále? Mám na skutečnost (existence nevypořádaných záloh na účtu SVJ), upozornit notáře při dědickém řízení?

Díky za radu

Evík

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.