Vložil lake, 23. Červenec 2014 - 18:52

Pane mostecaku, nejste povinen financovat opravy Vašeho domu přes SVJ, které si k tomu sjednává úvěr (a tím cena vyskočí o desítky procent). Jste pouze povinen hradit náklady na správu domu.

Půjčky a odložené splácení nemá se správou domu nic společného: jde o finanční služby jednotlivcům, které SVJ poskytuje jako by bylo bankou. A tyto služby poskytuje individuálně každé osobě, která tuto finanční službu od SVJ odebírá.

Na tom se nepodílíte a nejedná se o činnost správy domu. Rozumí se, že peníze na řádně odhlasovanou opravu či úpravu musíte složit, jakmile je SVJ bude potřebovat, ale to je samozřejmé. Každý z nás ví, že bez peněz mu nic neprodají ani v samoobsluze, ani u benzinové pumpy.

Důležité pro Vás je, že většinovým hlasováním shromáždění Vám nelze vnutit hrazení splátkovým kalendářem na 20 roků, což by Vaši částku bezdůvodně zvýšilo o úroky. Shromáždění Vám může jedině uložit, abyste uhradil příslušnou krátkodobou zálohu. Do přijetí dlouhodobé půjčky od SVJ Vás nikdo nutit nesmí a nemůže.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.