Vložil NSS (bez ověření), 20. Červenec 2014 - 10:21

U „KSvB“ (sp.zn. 29 A 33/2013) probíhá řízení o odstranění „černé stavby“.

Jenom pravý hráč mne pochopí. Existují hry, které „rozehrajete“ s vědomí, že je není možné zastavit, citace (pouze části druhého přípisu ve věci samé – odstranění „černé stavby“).

---
(strana 5)

Smyslem dodatečného stavebního povolení je povolit pouze takovou stavbu, která by byla povolena i před její realizací. Předmětná změna dokončené stavby vznikla pouze tím, že žalovaný nezákonně vyloučil žalobce ze stavebního řízení.

„Povinnost odstranit „černou“ stavbu, která by ani před její realizací nebyla povolena, je logickým a nevyhnutelným následkem stavební nekázně, nerespektování zákonné ochrany přírody a životního prostředí a konečně vlastnického práva druhých.“ (Ústavní soud ČR, nález II. ÚS 482/02)

Předmětná změna dokončené stavby by bez souhlasu žalobce nemohla být nikdy povolena, jak žalovanému Nejvyšší správní soud České republiky osvětlil (NSS 4 As 44/2012). Je přetrvávajícím projevem libovůle žalovaného, když se pokouší obejít nález Ústavního soudu ČR II. ÚS 482/02, který (ten nález) má právní sílu zákona.

Žalovaný tak aktivně podporuje stavební nekázeň. Na svoji obranu staví, že „černá stavba“ byla zkolaudována. Pokud žalovaný opakovaně poukazuje na kolaudaci předmětné změny dokončené stavby, tak k tomu může žalobce opakovaně odkázat na právní názor NSS ČR, dle kterého je kolaudace „černé stavby“ v projednávaném typu sporu bez právního významu.

Žalobce navrhuje, aby bylo „rozhodnutí“ žalovaného Krajským soudem v Brně zrušeno a věc byla vrácena prvoinstančnímu správnímu orgánu s tím, aby tento správní orgán pokračoval v řízení o odstranění nepovolené „změny dokončené stavby“.
 ---

Obrana proti průtahům je již postavena, „Magistrát“ nám nebude určovat, „kudy vede cesta“ (Soud jim to jednoduše uloží).

Z judikatury NSS ČR se podává, že 60 dnů je lhůta přiměřená.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.