Vložil lake, 12. Červenec 2014 - 7:43

Pavle,
chybí ta nejdůležitější informace: zda jste v postavení nájemce družstevního bytu, nebo jste vlastníkem jednotky. To je zásadní rozdíl. Tvrdíte, že prodáváte byt. To je možné jedině jste-li vlastníkem. Takže budu dále předpokládat, že jde o právní vztah vlastníka bytu k poskytovateli služeb – SVJ.

V tom případě tvrzení „správce“ je v rozporu s právem. Ostatně je to pro Vás bezvýznamné. Vaším partnerem je pouze osoba, která Vám dodává služby. Máte samozřejmě nárok vůči této osobě na řádné vyúčtování služeb za rok 2014, i na následné vypořádání přeplatků či nedoplatků, které z toho vyplynou. Toto Vaše právo se řídí podle zákona č. 67/2013 Sb.. To Vám nemůže nějaký popletený „správce“ odejmout.

Samozřejmě i pro Vás platí termín vyúčtování jako pro každého, kdo byl vlastníkem jednotky v průběhu roku 2014. Na vyúčtování si tedy počkáte do roku 2015, stejně jako ostatní vlastníci jednotek.

Musíte ovšem poskytnout SVJ potřebnou součinnost. Oznamte SVJ změnu vlastníka pro případ, že by chtěli k tomuto dni provést mimořádné odečty. Nezapomeňte sdělit (písemně s doručenkou) Vaši novou doručovací adresu a číslo bankovního účtu pro zaslání přeplatku.

Je také potřebné zapsat všechny náměry vodoměrů a indikátorů, s prohlášením o tom, že jde o konečné/počáteční stavy, podle kterých má být oběma vlastníkům rozúčtováno. Toto stvrdí svým podpisem jak prodávající, tak kupující. A toto společné prohlášení samozřejmě doručíte SVJ. Jde o základní podklad k vyúčtování těch služeb, které se rozúčtují podle měřidel či indikátorů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.