Vložil lake, 13. Červenec 2014 - 23:25

Mostecak píše: „… proč urážíte 18 tisíc občanů?“
Jen jsem napsal známou pravdu: Že lidé jsou osli a nechají se vodit za nos je zřejmé z toho, že ponechávají družstvo ve dvojité roli smluvního správce i pověřeného vlastníka zároveň. Pokud na takovém postupu neshledáváte nic nenormálního, nemohu Vám pomoci. Viz http://www.portalsvj.cz/…-vlastnik-10#….

Mostecak píše: „Dle § 1208 písm d) o.z. shromáždění schvaluje výši příspěvků na správu domu.“
To se samozřejmě pletete. Za prvé: příspěvky na správu domu hradí všichni poměrně podle spoluvlastnických podílů. Je tedy vyloučeno předepsat Vám osobně nějakou platbu individuálně. To by nebyl příspěvek na správu domu, nýbrž administrativní poplatek na činnost právnické osoby. A v zákonu nic takového nenajdete.

Za druhé: pro vaše SVJ neplatí část NOZ o SVJ(2012), které vznikají teprve od 1.1.2014.

Za třetí: i kdyby tato část NOZ platila pro Vaše SVJ, ustanovení § 1208 stanoví něco úplně jiného: že shromáždění „schvaluje celkovou výši příspěvků na správu domu pro příští období“. Má-li vlastník jednotky hradit individuálně (sám za sebe) nějaký administrativní (členský) poplatek, musí tato jeho povinnost být uvedena ve stanovách. Už jsem Vám přece napsal, že pouze zákonem, prohlášením vlastníka či stanovami je možno uložit vlastníkovi jednotky povinnost. Snad tomu tedy nyní rozumíte. Přečtěte si k tomu NOZ § 1200 odst. 2 písmeno c, g, nebo ZoVB § 9 odst. 14 písmeno d.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.