Vložil mostečak (bez ověření), 12. Červenec 2014 - 9:36

Děkuji, došel jsem víceméně ke stejnému závěru, nájemníci při privatizaci vyplňovali přihlášku do družstva, ale po převedení bytů do vlastnictví jim nikdo oznámení o ukončení členství neposílal (ze sousedů si nikdo na nic takového nepamatuje; bohužel většině však tyto pojmy splývají a neorientují se).

Po zadání svého dotazu zde na fóru, jsem ještě vygooglil starší rozhovor z mosteckého tisku s představitelem SBD Krušnohor, kde uvádí stejnou argumentaci: tedy že souběžné členství v družstvu a SVJ je pro vlastníky výhodné a výhoda má spočívat právě ve sníženém poplatku na správu domu. Bude to tedy asi po republice všude podobné?

Nahlížel jsem do předpisů plateb souseda starousedlíka, a v předpisu nemá žádný členský příspěvek za členství v družstvu, jeho předpis je stejný, jako můj (přistěhovalce).

Zajímavé ale je, že já, který byt koupil letos, jsem žádnou přihlášku do družstva nevyplňoval (z čehož si dovoluji usoudit, že členem družstva nejsem), přesto mám shodný předpis jako starousedlík – platím stejnou výši příspěvku na správu (129 Kč).

V neposlední řadě by mě zajímala otázka, pokud by starousedlík prodal byt, odstěhoval se pryč a řádně neukončil členství v družstvu, znamenalo by to, že členem družstva zůstává i nadále?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.