Vložil lake, 24. Červenec 2014 - 8:27

Pan Šedivý zřejmě neumí rozeznat význam pojmů v českém jazyce. Je samozřejmě velký rozdíl mezi tvrzením „majitel prodal garážové stání“ a tvrzením „majitel prodal ideální podíl na nebytové jednotce garáže“. To první je nesmysl, který nemůže právně nikdy nastat.

Hned v první odpovědi tazateli jsem zmínil jediné dvě právně konformní možnosti: že garážové stání je součástí jednotky ve spoluvlastnictví, nebo že jde o součást společné části domu.

Právo výhradního užívání části nemovité věci je z hlediska práva úplně jiný vztah nežli vlastnictví nemovité věci či vlastnictví podílu na nemovité věci. Že pan Šedivý toto nechápe je jeho problém. Nemusel by ale kvůli své neznalosti práva rýpat do mne. Je to zbytečné a tazateli to žádnou informaci nepřináší …
---------------------------------------------------------------------------------------

Pro ostatní čtenáře:
O právo na užívání společné věci nebo její části můžete přijít, a to bez náhrady. Postačuje aby spoluvlastníci tak rozhodli (většinovým hlasováním).
Jediný způsob jak mít jistotu, že Vaše výhradní užívání potrvá věčně, je uvést Vaše oprávnění v prohlášení vlastníka (jde-li o společnou část), nebo vložit Vaše výlučné užívací právo do katastru jako výměnek (jde-li o nemovitost, např. jednotku ve spoluvlastnictví).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.