Vložil lake, 4. Červenec 2014 - 18:08

Pane PN8,
jakýkoliv „předávací protokol“ je pro SVJ bezvýznamný. Společenství přece nezasahuje do toho, zda pan A umožnil panu B bydlení ve svém bytě. Pan B se převzetím klíčů od bytu stal pouze oprávněným uživatelem cizího bytu. Vůči SVJ má práva i povinnosti stále vlastník jednotky. A plnění těchto povinností na něm může SVJ vymáhat i soudně.

V úvodním příspěvku je popsán případ, kdy pan A uzavřel kupní smlouvu jako převodce. Katastrální úřad obdržel žádost o převod vlastnického práva na nabyvatele pana B dne 18.5.2014 – takže nejpozději do počátku června měl být vklad proveden. Ale dnes je začátek července a ke změně vlastnictví nedošlo. Můžeme se pouze dohadovat, že jiná osoba vznesla námitku vůči prodeji jednotky a obrátila se na soud. Katastrální úřad nyní bude čekat na výsledek soudního sporu. Pan B možná bude zapsán jako vlastník za rok, nebo za dva. Nebo za tři, čtyři roky. Možná vůbec zapsán nebude.

Takže jistě rozumíte, že po celou tuto dobu zůstává vlastníkem bytu pan A a ten také i nadále hradí všechny zálohy či předepsané příspěvky. Jinak to ve skutečném světě fungovat nemůže.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.