Vložil Neználek' (bez ověření), 29. Červen 2014 - 4:16

…zápis ze shromáždění, na kterém se schválil nový rozsah povinně odebíraných služeb podle zákona č. 67/2014 Sb.. …

  1. paní Nováková ve „Sdělení Českého statistického úřadu ..“ č. 67/2014 opravdu nenajdete nic o službách. Toto je jen nepodstatná hloupá nepřesnost, ale…
  2. …zákon 67/2013 nezná žádný „…rozsah povinně odebíraných služeb …“ ale toliko vymezuje služby, které poskytovatel POSKYTUJE příjemci (§1/1). Zákon 67/2013 se nevztahuje cit. „…na služby, které si příjemce služeb zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb…“ (ve Vašem případě si „dopravu do svého patra“ zajišťujete sama a poskytovatel Vám ji tedy NEPOSKYTUJE)
  3. Nevadí že se zde bavíme o výtahu a následující citát je z roku 2011 a je o vodě, důležité JE, posoudit věrohodnost řečníka který v roce 2011 tvrdí, že službu lze odmítnout a v r 2014 že o ní jejím POVINÉM odběru rozhodnou „ovce bečením“
    Vložil lake, 24. Listopad 2011 – 22:30
    …My se bavíme o vlastníkovi bytu. Je jeho právem neobývat byt, nahlásit nula osob a pak neužívá výtah ani osvětlení na chodbách a neplatí za ně (pokud rozúčtování probíhá podle osob). Je jeho právem odmítnout odběr vody či teplé vody (tím, že neuhradí zálohu na tuto službu).

…na „osvobození“ od platby za službu nemáte právní nárok

  • to je nesmyslný náhled na Váš problém:
    • Pokud službu odebíráte, pak za ni musíte zaplatit a poskytovatel je oprávněn Vám odebranou, prokázanou část služeb fakturovat – pouze Vám (od její platby nemůžete „být osvobozena“ ale mohou Vám ji někteří spoluvlastníci podílející se v SVJ na nákupu služby „zadotovat“).
    • Pokud službu neodebíráte, pak Vám není poskytovatelem POSKYTOVáNA a nelze za ni žádat žádných úhrad a to ani tehdy pokud se „vyloupne“ nějaké usnesení přikazující Vám či jiným členům SVJ odběr jakékoliv „jakési“ služby
      třeba automat na sušenky nebo kolu umístěný ve společných prostorech je také služba o které se ale nelze domnívat, že náklady na její provoz (údržba+elektřina) lze předepsat každému jednomu vlastníku k úhradě. S výtahem je to stejné.
      Nepoužíváte = Neplatíte.

…na „osvobození“ od platby za službu nemáte právní nárok. Rozhodne shromáždění

  1. Vložil lake, 6. Březen 2014 – 9:16
    To je protiprávní tvrzení. Jestliže právnická osoba poskytuje nějakou službu do bytů, pak ji poskytuje individuálně – každému jednotlivému vlastníkovi jednotky zvlášť. Neexistuje nějaká „kolektivní odpovědnost“ příjemců služby.
  2. Shromáždění je oprávněno rozhodnout o různých POSKYTOVANÝCH službách (§5/2) ale nemůže rozhodnout o službách NEPOSKYTOVANÝCH. Nemůže Vám tedy ani přikázat službu odebírat.

Obejdu všechny v prvním patře a v přízemí a mohli bychom podat hromadnou reklamaci…

  • reklamaci klidně podejte. V užitečný výsledek nedoufejte. Nick Lake předkládá pouze FORMALISTICKÝ výklad, znamenající že po jeho splnění budete tak jako tak odsouzena k úhradě služby/služeb, kterou/které neodebíráte. Nedomnívám se, že je Vaším cílem získat pouze formálně správný stav pro zamítnutí reklamace k neoprávněným nárokům.

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.