Vložil lake, 19. Srpen 2014 - 10:26

Pane Poznamka, nikdo Vám nevyčítá, že tomu nerozumíte, ale pak tedy raději nediskutujte. Je utrpení Vaše bláboly číst. Pokud takoví neználci jako Vy ovládnou výbor, působí jen zmatek, znepřehledňují rozhodování a znemožňují kontrolu. Je tu o tom 54 příspěvků.

Záloha na budoucí plnění je vždy odlišná od jakéhokoliv poplatku – ten je přece (na rozdíl od záloh) konečnou platbou. Vy ani toto nedovedete rozeznat.

Žádné „poplatky za bydlení“ neexistují, to si opět vymýšlíte vlastní pokřivený svět. Existuje „nájemné“.

Pokud jste snad mínil správu domu, ZoVB hovoří o povinnosti „přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku“. Takže jde o příspěvek,nikoliv o jakýsi poplatek. NOZ používá pojem „náklady na správu domu“ a hovoří o „příspěvcích na správu domu“.

Pokud jste snad mínil služby, NOZ používá pojem „cena služby“. Zákon č. 67/2013 Sb. používá pojem „cena služby“ a „záloha na úhradu nákladů na služby“.

Obecně platí, že vlastník jednotky nemá povinnost rozšifrovávat nesmyslné údaje v předpisu plateb. Není-li definice „FO“ uvedena v prohlášení vlastníka či ve stanovách, není povinen na takový předpis ani reagovat: jde o předpis neplatný pro neurčitost a nesrozumitelnost. 

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.