Vložil lake, 19. Srpen 2014 - 7:50

Pane Lufte,
to je pouze Váš problém, že platíte jako ovce neurčité částky do černé díry, bez kontroly a bez vypracovaného dlouhodobého plánu oprav. Pouze Vy sám si můžete za Vaši situaci. Kdo se nestará o svá práva, ten o ně přichází.

Je známo, že SVJ je právnická osoba s veškerými pravomocemi a s právem žalovat svého člena kvůli každému dluhu. Bohužel v čele SVJ mohou stát osoby neznalé práva, netušící co je jejich úkolem. Nejvyšším orgánem SVJ je sbírka jednotlivců, kteří většinově nemají znalosti ani z oblasti práva, ani z oblasti běžného hospodaření a plánování. Mnohým z nich je lhostejné o čem se hlasuje a jaké to bude mít následky. Pak se ovšem činnost SVJ podobá činnosti děcka, kterému dáte do ruky hůl a pustíte je do prodejny s porcelánem.

Vlastník jednotky musí proti neznalosti a lhostejnosti bojovat sám za sebe. Pokud to nedělá a „nevystartuje“ s žalobou proti každému nesmyslnému rozhodnutí výboru či většiny na shromáždění, pak se nemůže divit, že se octne v situaci, kterou jste zde popsal.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.