Vložil lake, 31. Květen 2014 - 18:01

Vážená ik,
podle Vašeho popisu je u vás docela nepořádek, zmatek a žádné plánování. O opravě střechy jste věděli 10 let dopředu, při její odhadované životnosti. Také potrubí má svou technickou životnost, takže jste mohli mít naplánovánu jeho opravu 30 let dopředu. Nemuseli jste být všichni překvapení, když začalo střechou téct a potrubí praskat. To by ovšem na to výbor musel myslet předem a sestavit dlouhodobý plán oprav a údržby domu.

Ani paní Magda, ani já nejsme proti skládání záloh na správu domu. Ale musí to mít hlavu a patu. Ne platit co si vymyslel pan předseda, ani utrácet chaoticky peníze bez kontroly a bez dlouhodobého výhledu. 

Jsem spoluvlastníkem domu. Já rozhodnu (spolu s ostatními) co se bude opravovat, kdy a kolik to má stát. SVJ a výbor jsou zde pro mne, ne já pro ně. Pochopila jste? Platím si opravy a údržbu svého vlastního majetku, takže to SVJ musí dělat jak chci já a jak chtějí ostatní vlastníci jednotek. Já nebudu poslouchat svého sluhu. Nenechám si od něj diktovat, že mám naslepo něco platit. Chci mít kontrolu nad mým majetkem a mými penězi.

Pokud ode mne SVJ chce dostat nějaké peníze jako zálohu – proč ne, to je správné. Ale předloží mi k tomu schválený dlouhodobý plán, abych viděl, na co se mají mé peníze použít, kdy se mají použít a kolik to má stát. Jinak bych neměl žádnou možnost zkontrolovat co se s mými zálohami děje. To by pak nebyla dlouhodobá záloha, ale házení peněz do kanálu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.