Vložil tomassovak, 1. Červen 2014 - 16:32

pane Lake jak se máme bránit pokud správce si zvýšoval zálohy za teplo. SVJ to neodhlalsilo ani její spatnost. Správce do všeho kecá svévolně si zvyšuje. Každý mu věří a poslouchá. Bylo v roce 2010 schváleno zateplení. Stavební úřad to odsouhlasil i když nebylo 100%. Nebyla sepsána smlouva o výstavbě s majiteli bytu a pozemku. Pouze s městem. Změnil se vzhled. Mám za to že i vlastické podíli. Přesto to bylo uvedeno jako stavební úprahy pouze na ohlášení. je možné svévolně zvyšovat zálohy? Opakovaně zvyčovat tzv FO. I když modernizace proběhla v roce 2011. Asi třikrát se zvýšil FO. Navíc se provedl úvěr spaltný do roku 2020. Zateplení do cca 20 milionů. S tímho jsme nesouhalaspli. Přesto celkový výše záloh na správu, pojištení a Fo činí asi 1200 měsíčně. Z toho 1095 je zvýšená FO na zateplení atd. Co s tím? jedná se o soudní spor a otec neplatil protože nesouhlasil s vyúčtování a hospodařením SVJ a správce. Uvažuji o zkontrolování pomocí auditora. Jinak to není možné. Takovéhle nepravosti co se dějou. Myslím si že nejsme povini příspívat na zatelepní, které neproběhlo řádné s touhle zásadní věci by mělo souhlasit všichni 100%. Což nikdo nesouhlasil. Nevím kde je problém. Kdo přesně překročil pravomoce. Podle ¨čeho se řidí modernizace a opravy. Jak to právně proesně napodnout. Mám dojem že soudce tomu nerozumí nebo nechce.

1)Může výbor rozhodovat bez shormáždění o výši a splatnosti záloh? 2)Může vymáhat výbor po dlužníkovi i když nebyl dlužník přítomen? Nemohl se vyjádřit?

  1. Jak se vyvázat ze spárů správce a neho politikaření? Jak změnit prohlášení vlastníka abychom měli vlastní vytápění a ohřev vody? 4)Somostaná zúčtovací jednotka? Jak postupoovat s vlalstním zdrojem tepla jako předávací stanici?
  2. Jak se může regulvoat úpravy rozúčtování pokud je překočena odylka? Jedna jedntoka na hranici 60% další 140% a poslední skupina bytů –12%. je možné každý byt změnit odchylků od průměru individuálně?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.