Vložil lake, 2. Červen 2014 - 14:39

Pane petrl, žádný „fond oprav“ neexistuje a zákon „fond oprav“ nezná. Proto je Váš dotaz od počátku zmatečný a nesrozumitelný.

Financování nákladů na správu společenstvím a úhrada vynaložených nákladů vlastníkem jednotky – to jsou velmi jednoduché peněžní transakce.

  • Jestliže SVJ vydalo předem schválený náklad na správu domu, vyčíslí alikvotní podíl jednotlivých osob, oznámí jim prokazatelně výši jejich dluhu a termín splatnosti – a začne svou pohledávku vymáhat. Čemu na tom nerozumíte?
  • Jestliže si vlastník jednotky objednal opravu střechy či zateplení domu, dostane po ukončení akce vyúčtování. Pokud zbývá k úhradě nějaká částka, která nebyla kryta složenými zálohami, uhradí na účet SVJ co je dlužen. Čemu na tom nerozumíte?

Napsal jsem, že jsou to velmi jednoduché peněžní transakce – dokud se s nimi nezačne švindlovat a podvádět. O tom se zde opakovaně psalo mnohokrát; prostudujte štítek „podvod s úvěrem“. A vyplňte si také test sociální inteligence: http://www.portalsvj.cz/…-inteligence.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.