Vložil Evík, 18. Září 2014 - 9:42

Znovu navazuji na předchozí diskusi, která se pak ubírala jiným směrem, která mě přivedla na myšlenku, že bych asi měla ještě vyzvat SVJ k vrácení poskytnutých záloh na služby s uvedením lhůty pro vrácení. Dle rady lakeho , Kruppa a dalších jsem včera odeslala SVJ sdělení Viz. Příloha: http://uloz.to/…leni-svj-pdf

Jak v celém sporu pokračovat dále, když lhůta pro vyúčtování a vypořádání záloh marně uplynula? Uplynula také i lhůta pro vyřízení reklamace, kterou jsem podala už v květnu 2014 a žádné překážky pro vyřízení reklamace již nejsou. (Protokol o zkoušce vodoměru je z července 2014). Jaké vyúčtování bych měla nyní poté co je lhůta pro opravný prostředek vyčerpána, od SVJ očekávat? Pouze vyúčtování nákladů na byt a vlastníka bez předepsaných a poskytnutých záloh? Aspoň tak jsem to z diskuse pochopila. V současné době jsem totiž v situaci kdy:

1.Lhůta pro doručení řádného vyúčtování marně uplynula (31.7.2014 dle vyhlášky č.372/2001 Sb., i dle pravidel pro rozúčtování). 2. Uplynula i lhůta pro řádné vyřízení reklamace. SBD co by pověřený správce mi sice v květnu a pak v červnu zaslal vyrozumění, že má reklamace je neoprávněná.

  1. květnové vyrozumění s odůvodněním, že má reklamace je nedůvodná

proto, že nebylo požádáno o rozúčtování na dva vlastníky

  1. červnové vyrozumění, bylo odůvodněno tím, že vyúčtování záloh je
řádné a správné proto, protože předchozí vlastník byt daroval, a z toho důvodu na vyúčtování svých záloh nemá nárok a já na ty své také ne.

3. Na straně SVJ nejsou žádné jiné překážky pro které by mi nemohlo být řádné vyúčtování doručeno. (protokol o zkoušce vodoměru je z července 2014)

4. Dle lakeho, jsou zálohy na účtu SVJ již neoprávněně bez právního důvodu. Důvod odpadl uplynutím lhůty pro doručení řádného vyúčtování.

5. Jednání SVJ a pověřeného správce (SBD) je značně nekoordinované a chaotické. Správce asi jedná samostatně bez pokynů SVJ. Nevím jak jinak si mám vysvětlit, že reklamace byla zamítnuta dávno před tím než byly k dispozici výsledky přezkoušení vodoměru. Správce se nikdy neprokázal, že jedná jménem a ve prospěch SVJ ze samotné mandátní smlouvy toto nevyplývá.

Na radu lakeho od června 2014 už jednám jen písemně s SVJ nikoliv s SBD. Chci dodržet zákonný postup absolutně ve všem. Vše mám zdokumentované a odesílané SVJ a dříve i SBD na dodejku. Jenže doklady přibývají a posun ve sporu není žádný, spíše mám dojem že se to vše více a více komplikuje. Bývalý vlastník, který také neobdržel řádné vyúčtování záloh totiž v červenci letošního roku zemřel a vůbec netuším jak bude toto ze strany SVJ řešeno a nebo jaké je správné řešení v takové situaci. Není totiž již komu ten půl rok vyúčtovat. Dědicům? Asi ano, ale kdy? Po skončení dědického řízení. Je toto relevantní překážka pro vydání řádného vyúčtování i mě? Tak co mi radíte, mám dneska ještě vyzvat SVJ k vrácení záloh anebo mám počkat na další verzi vyúčtování a nebo na další reakci, nebo až SVJ začne po mně vymáhat nedoplatek z původního vyúčtování tj. 9800,–Kč, které SBD považuje za správné a zákonné?

Děkuji moc lakemu, a všem za užitečné rady.

Díky Evík

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.