Vložil AsiTak, 16. Září 2014 - 2:11

1. Vaše vyučtování ze zveřejněných dat jsem přepočetl v excelu a výpočet jsem uložil na list Vyúčt. Lze stáhnout na adrese.. http://uloz.to/…uctovani-ods
2. Pokud vstupní data jsou OK tak i výpočet je dobře, přesně se shoduje s výpočtem a odpovídá celoročnímu vyúčtování.
3. Co se týče kontrolu dat, tak bych odpustil kontrolu na jednotlivý doklad, stačí když vyžádáte roční předvahu 2013 (kde je vidět KZ analytických účtů), tak tam naleznete většinu vstupních hodnot do vyúčtování. Nemyslím si, že správce velikosti BD Pokrok bude chtít zrovna Vás falšováním účetních dat ošidit, nakonec kontrola je věc KK a Vašeho výboru…
4. Ale vyúčtování podle mne není v souladu s předpisem 372/2001 neboť zde par. 7 odst. 2) h předepisuje porovnání „zaplacených záloh“ a nikoliv „předpisu záloh“ jak je ve Vašem vyúčtování provedeno. Tak aby bylo docíleno skutečné vyúčtování je třeba vykazované hodnoty navýšit saldem zaplacených záloh minus předpisu záloh.
5. Pokud roční vyúčtování se dělí na části dle nájemníků nebo vlastníků není složitý výpočet takového dělení spočítat. To jsem provedl na dalším listu Rozdel.
6. Do zelených buněk lze zadat vstupní data a to buď dílčí náměry pokud jsou k dispozici nebo dle lhůty trvání části pokud náměry dilčí nejsou.
7. To rozpočítání je úkolem správce, vy výpočtem pouze zkontrolujete zda bude provedeno dobře či nikoliv.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.