Vložil páčko (bez ověření), 12. Květen 2016 - 13:06

Vážená pani Kučerová, zaprvý, když se předepsaný platby nerovnaji platbám uhrazenejm tak jde většinou o neplatiče, kterej s porušovánim zákonnejch povinností začal. Jukněte do stanov, i ve vzorovejch je povinnost hradit stanovený = předepsaný (rozhodně ne libovolný) zálohy a to každej měsíc a né jak to vyjde. I dneska podle NOZ a 67/2013 určuje zálohy SVJ.

Zadruhý, a už to tu bylo několikrát předvedený, při výpočtu přes skutečně uhrazený zálohy a při výpočtu přes vyúčtování proti předpisu s přičtením evidenčních dluhů vyjde na vyúčtování ouplně stejná částka dluhu nebo přeplatku. Profi programy jsou prostě takhle nastavený a zákon požaduje pouze uvedení celkový výše přijatých měsíčních záloh za služby, ne po jednotlivejch položkách.

Zatřetí, a už se to tu řešilo taky, pokud jde o případ kdy vlastník neplatí na předpis vůbec ale platí semtam něco prsk a nedodá rozpis tak nejde vůbec zjistit co na jakou službu zaplatil za zálohu a většina stanov na to prostě připravená nejni. Celej problém zase vzniká aktivnim přičiněnim na straně vlastníka, ale řvát se zase bude na SVJ nebo na správce.

Takže vosobně doporučuju napřed přepočítat, esli je výsledek špatně, teda když sečtete všechny náklady a vodečtete všechny skutečně zaplacený zálohy, tak esli vyjde ta samá částka. Když jo, tak si prosim ujasněte co vlastně chcete, esli zbytečně buzerovat, nebo jenom hledat zástupný formální důvody pro další neplnění svejch povinností vlastníka.

Protože vlastník kterej platí poctivě každej měsíc přesně částku svýho předpisu tak jak je jeho povinnost tak tyhle problémy prostě nemá. A ten kdo je má tak je zloděj co křičí chyťte zloděje. Mínusy vod chronickejch neplatičů hrdě očekávam :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.