Vložil lake, 20. Květen 2014 - 6:31

Pane Jak,
píšete, že v roce 2012 neschválili vlastníci nový výtah. Ovšem pak i přesto došlo k přípravám a realizaci výtahu. Tím, že jste se tomu nebránil, dal jste jako spoluvlastník konkludentní souhlas k celé akci. Je zbytečné se k tomu vracet. Vaši chvíli jste promeškal, nyní výtah už stojí. Žádný soud nenařídí zbourání výtahu. A žádný soud by neuvěřil, že osoba, bydlící v domě, není schopna rozpoznat, že se zde buduje nová společná věc. To byste musel mít papír na hlavu, aby tomu někdo uvěřil.

Stavebníkem výtahu bylo SVJ. Nezajímal jste se ale dlouhodobě o hospodaření SVJ, jinak byste dobře věděl, že potřebná částka na kontě SVJ nikdy nebyla a že si tedy muselo peníze opatřit nějak jinak. Ty peníze nemohly spadnout s nebe a SVJ si je opatřilo u banky. Nic Vám tedy nebránilo uhradit celý Váš podíl předem a vyřešit Vaši neúčast na splácení písemnou smlouvou se SVJ – to vše ještě před zahájením stavebních prací. Opět platí: Vaši chvíli jste promeškal, nyní už SVJ splácí bance. Tím, že jste neuhradil předem celou částku, jste i Vy od SVJ přijal finanční půjčku s dlouhodobým splácením. Připravil jste se o možnost namítat, že se Vás toto netýká. Takže splácejte.

lake

Pokud jde o platební rozkaz, jistě víte, že je na Vás, abyste podal odpor. Jinak se s Vámi SVJ nebude soudit, nýbrž bude již částku vymáhat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.