Vložil lake, 22. Květen 2014 - 6:52

Stále jste neobjasnil co je „Domovní řád“. Je snad součástí či přílohou stanov, byl zároveň s nimi schválen a je spolu se stanovami vložen do sbírky listin rejstříkového soudu? Pokud tomu tak není, pak nemůže Domovní řád stanovit vlastníkovi jednotky žádné povinnosti. V takovém případě můžete Domovní řád ignorovat jako pro Vás neplatný dokument, i s ustanovením o povolování rolet či žaluzií.

Váš případ je typické střetnutí dvou práv: Vaše právo na pokojné užívání Vašeho majetku a právo ostatních vlastníků na to, aby vzhled domu nebyl měněn svévolnými zásahy. Obě práva jsou legitimní, obě si zasluhují ochranu. Mají snad ostatní vlastníci právo nutit Vás, abyste se doma „smažil“ při teplotách přesahujících 30°C? Neexistuje jedna „správná“ odpověď. Střetnutí obou práv by vyřešil až soud.

Máte možnost nikoho se na nic neptat a prostě si nainstalujte stínění shodného vzhledu a barvy s tím, které na domě už je. Můžete se pak odvolat na to, že právě takové stínění bylo už na domě dříve umístěno (dokonce i „schváleno“) a nikdo se neozval s námitkou ohledně změny vzhledu domu. Vystavujete se samozřejmě možnosti, že Vaše počínání bude předmětem žaloby, ale bez toho byste nikdy nezjistil jaké jsou skutečné hranice práva ;-)

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.