SVJ a nový občanský zákoník

Vložil Ann (bez ověření), 14. Květen 2014 - 20:13 ::

Mate někdo povědomí či zkušenost s následnými problematikami? Díky! Ann

  1. Nemohl být zvolen nový výbor, neboť se nesešel dostatečný počet vlastníků – shromáždění nebylo vůbec usnášeníschopné, dle stanov pro výbor nutno navíc nadpoloviční většina všech. Lze toto tím pádem řešit korespondenčně a může to být tak, že na listině budou uvedeni kandidáti – v našem případě 4 pro 3členný výbor, následně 3 s nejvyšším počtem hlasů (samozřejmě od nadpoloviční většiny všech) budou zvoleni do výboru. Bude taková volba platná?
  2. Musí se korespondenčně odhlasovat i samotný tento způsob (tzn.zaškrtnutí 3 kandidátů a 3 s dostatečným a nejvyšším počtem → nový výbor + 4. náhradník) nebo je to v pořádku nenapadnutelné a stačí, bude-li způsob uveden na hlasovací listině?
  3. Je pravda, že na shromáždění musí nyní mít plnou moc i manželé (SJM) navzájem a rovněž tak spoluvlastníci, byť to ve stanovách není?
  4. Ve stanovách máme, že vlastník se může nechat zastupovat jiným vlastníkem, nový zákon umožňuje i zastupování kýmkoliv – co má přednost – zákon či stanovy?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.