Vložil Magister, 5. Květen 2014 - 9:48

Víte, je to jednoduché, většina SVJ používá pojem „fond oprav“, vlastníci do něj přispívají – a někdy je to zcela v pořádku. Výbor se stará, informuje, zvelebuje, čas plyne a vše je ideální. Pak se ale výbor změní, přistěhují se noví lidé a dějí se i další změny – a ejhle, všichni se nestačí divit, co se náhle stane s našetřenými penězi! Ono v malém SVJ, kde se všichni znají, to všechno tak nějak po určitou dobu může fungovat i s fondem oprav. Ale jakmile začne nový výbor nebo pověřený vlastník opatrně rozkrádat, je už pozdě.

Proto chápu jak uživatele LAKE, který to myslí dobře a radí vše dělat dle zákona, aby k podovdům nedošlo. Ale chápu i zastánce „fondu oprav“, kteří mají zodpovědný výbor i ctnostné majitele bytů a vše jim klape, takže nemají důvod něco měnit. Pokud ale celou dobu platí do „fondu oprav“ a pak se jim něco přestane líbit, mají do budoucna smůlu.

Takže na konec rada pro pana Michala – teď už je pozdě to měnit nebo chtít kompenzaci. Vždyť ani není jasné za co. Můžete se pouze dožadovat co nejvíce informací a dokumentů o tom, jak to všechno probíhalo, než jste byt koupil. A pak porovnávat a stěžovat si výboru. Ale nemyslím si, že z toho vytěžíte peníze zpět…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.