Balkóny a jejich oprava

Vložil stranskv, 26. Duben 2014 - 11:48 ::

Dobrý den všem, potřebuji poradit. Děláme úpravy na domě,fasáda,oprava balkonů které právě probíhají a máme problém s financování opravy balkónů z toho důvodu,že jsou přístupné jen z několika bytů,a rovněž podle listu vlastníka nejsou započítány do celkové podlahové plochy bytové jednotky,takže si to vlastníci nechtějí financovat sami a chtějí tyto náklady uhradit ze společných peněz,ikdyž je užívají,to se samozřejmě nelíbí ostatním vlastníkům bytu,kteří tyto balkony nemají a samozřejmě ani přístup k těmto balkonům,protože není k nim přístup ze společných prostor.Na chodbách jsou ještě společné balkony,kde mají přístup všichni,tam tedy není problém s financováním.

Jedná se mi o to, zda tyto balkony patří svj , nebo danému bytu a zároveň, kdo platí tedy opravu. Jestli vlastník, nebo svj. U nás tvdí zástupce svj (výbor) že je to majetek svj protože balkon vyčnívá z fasády. Já tvrdím že opravu si má hradit každý z těchto bytů sám, jen nátěr fasády má být hrazen se společného jmění. Prosím o radu jak to tedy je. Oni tvrdí, že to tak říká NOZ já tvrdím, že rozhodující je prohlášení vlastníka. V určení společných částí se píše, : V budově nejsou vymezeny části společné vlastníkům jen z některých jednotek. ( předpokládám, že to jsou tyto balkóny)

Děkuji všem za odpovědi, které to rozlousknou. Viki

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.