Vložil lake, 19. Duben 2014 - 16:05

Pouze Vy sám tvrdíte, že na slově „sluha“ je něco pejorativního. Nepromítejte Vaše vlastní psychické komplexy na jiné.

Princ z Walesu má na svém erbu motto „Ich dien“ (česky: Sloužím), viz (http://en.wikipedia.org/…nce_of_wales). To je tradice trvající po staletí, od doby Black Prince Edwarda (1350) až po nynějšího Charlese, prince z Walesu, a jeho synů; těmi jsou princ William a princ Harry. Oni se necítí uraženi, že slouží.

  • Pokud nevíte, že stanovy = smlouva sui generis, pak neznáte právo.
  • Pokud nevíte, že SVJ(2000) je jiná osoba než SVJ(2012), pak neznáte právo.
  • Pokud nevíte, že vykonávat činnost pro jiného lze i jinak než jako zaměstananec, pak neznáte právo.

Nepište laskavě o „mé“ pravdě. Nedokážete rozpoznat objektivní skutečnost, nevíte z čeho vycházejí má tvrzení. SVJ není pán domu, nýbrž sluha pána domu. Nic s tím nenaděláte. Dám Vám k tomu ještě citát z judikátu Ústavního soudu:

Nález Ústavního soudu I.ÚS 646/04 ze dne 8. 3. 2005
„(…) Je proto naprosto evidentní, že hlasování podle § 11 odst. 3 zákona o vlastnictví bytů je sice rozhodováním ve vztahu mezi spoluvlastníky, a to i tehdy, je-li společenství vlastníků jednotek právnickou osobou (pozn.: uvedené ustanovení se uplatní v každém případě, tedy i v situaci, kdy v domě nevzniklo společenství v podobě právnické osoby – srov. § 11 odst. 8 zákona o vlastnictví bytů), avšak existuje-li společenství vlastníků jednotek v podobě právnické osoby, je toto hlasování vlastníků jednotek současně projevem tvorby vůle této právnické osoby. Přijaté rozhodnutí zavazuje nejen spoluvlastníky budovy, ale také společenství vlastníků jednotek, protože jde o rozhodnutí jeho nejvyššího orgánu – shromáždění vlastníků jednotek.“

Ústavní soud Vám tímto sdělil, že na shromáždění vždy rozhodují vlastníci jednotek mezi sebou. Přijaté rozhodnutí pak zavazuje jejich sluhu – SVJ. Sluha pak udělá co dostal od svého pána přikázáno.

Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.