Vložil Anonymous, 28. Únor 2008 - 0:15

Nedomnívám se, že by se jednalo o způsob spravedlivější, protože by vlastníci vykonávali správu svého majetku přímo. To §9/9 nepřipouští.

Ten pouze stanovuje, že vlastníci, kteří se stali členy společenství dnem jeho vzniku plní funkci orgánů. Neříká se jakých (jakého?), snad kolektivního statutárního orgánu, shromáždění by to nemělo být, shromáždění se mají právo účastnit i ti, kteří se stali členy SVJ až po vzniku a nikoliv jen ti, kteří jsou členy v okamžiku vzniku.

Pokud se v domě SBD o 100 jednotkách (řekněme stejně velkých) převede 76 jednotek, tak vznikne SVJ. Těch 76, kterých je náhodou u toho, plní funkci orgánů. Co těch 24 zbývajících? Ti také budou vykonávat správu svého majetku přímo?

Navíc je celá úprava §9/9 prakticky nefunkční, protože těch 76 nebude zapsáno v rejstříku společenství. Ani být zapsáno nemůže, protože na to § 10/1/c ZoVB nepamatuje. A jak by 76 osob šlo do banky podepisovat smlouvu o běžném účtu aniž by mělo výpis z rejstříku, že mohou jednat za SVJ, na to mi moje fantazie nestačí.

Hezký večer!

pavelsvj@centrum­.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.