Vložil J (bez ověření), 5. Květen 2014 - 16:40

Pro LAKE: JR: Jak mám dbát o svá práva a jak o ně nepřijít?“ LAKE: Nejasný dotaz. O jaká Vaše práva jde? Někdo Vám je upírá?

JR: Právo nepotkávat tam lidi, kteří tam nemají co pohledávat! Nebo mají?

JR: „Jakpak asi daní příjem a jak doloží příjem za nájem něčeho, co nevlastní?“ LAKE: Zeptejte se ho. Odpoví nejspíše, že Vám do toho nic není. JR: Máte pravdu, všichni je přenechávají cizím lidem z lásky k bližnímu, jen mě prostě zajímá, jak se zdaňuje příjem z nájmu něčeho, co pronajmout nelze… Žádná závist, jen odborný zájem.

JR:„Co když rozhodnou většinou, a tu mít budou, že už nemám právo parkovat?“ LAKE: Tak nebudete mít právo parkovat. Obsah kupní smlouvy je bezvýznamný. Druhá strana smlouvy přece už není vlastníkem společných částí. Jedině právo užívání uvedené v prohlášení vlastníka by Vám zajistilo určitá práva. JR: tak to se nejspíš stane, vypadá to, že místní zloději nemají pochopení pro má práva, tak budou moci „pronajmout“ šmelinářům i mé stání.

JR„Co má společného SVJ s tímto prostorem?“ LAKE:SVJ je právnická osoba, zajišťující ze zákona správu, provoz a opravy společných částí domu. JR: No, já taky myslela, že se třeba revizní technik při požární revize podívá nebude barely s benzínem vidět rád, ale jak se zdá, takových pár barelů s ním ani nehne. Taky jsem myslela, že SVJ tuší, kdo nám rejdí po prostoru,kde stojí auta za desítky melounů, ale, to je soukromý majetek, do toho správci nic není. Je pravda, že si za správu garáží účtuje jen 42 000 Kč ročně, takže mění pár zářivek, úklid v této ceně není, jo ještě zajistí zablokování ovladače, když ho nějaký „podnikatel“ ztratí. Ale to si přece ten chudák nebude platit ze svého, když chudák už má škodu a musí si koupit ten ovladač.

Obvykle hájíte i jistou spravedlnost a mluvíte o dobrých mravech. Mně se zdá celkem nemravné přenechávat společný majetek k rejdům kriminálních živlům. Tak teď mám chuť se slitovat nad bezdomovci v okolí a nechat je u nás na chodbách přenocovat, co na tom, že se to ostatním nelíbí…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.