Pronájem garáže jako součásti společnýh prostor

Vložil JR (bez ověření), 17. Duben 2014 - 10:59 ::

Prosím o názor. V suterénu domu máme garáže. v PVB jsou definovány takto: „2. Společnými částmi domu ve spoluvlastnictví vlastníků pouze některých jednotek, v tomto prohlášení také jen „SČN“ jsou: prostory umístěné v 1. podzemním podlaží domu určené pro parkování v těchto prostorách. Vymezení je zřejmé z přiložených půdorysů všech podlaží budovy. K těmto společným částem domu náleží rozvody elektrické energie určené pro tyto prostory včetně elektroměrových a jiných rozvaděčů a vjezdová brána do těchto prostor. Tyto společné části domu mají právo užívat a povinnost podílet se na jejich správě, opravách a údržbě pouze vlastníci jednotek, ke kterým náleží dle tohoto prohlášení spoluvlastnické právo k těmto částem. Pouze tito vlastníci jednotek v budově mají právo parkování v těchto prostorách. Jednotkami, k nimž je přiřazeno právo a povinnosti dle tohoto odstavce, zejména spoluvlastnické právo k těmto společným částem, jsou veškeré jednotky, u nichž je v čl. VI. tohoto prohlášení uveden spoluvlastnický podíl na SČN . Právo spoluvlastníků SČN je omezeno právem vstupu, vjezdu, za účelem nezbytné údržby a oprav společných částí domu které jsou společné pro všechny vlastníky jednotek. “

Nejsou definovány jako nebytové jednotky ani součást nebo příslušenství BJ. Některá stání jsou volná, některá mají podobu obezděné uzavřené garáže. V kupních smlouvách je uvedeno, že příslušný byt má právo užívat určité konkrétní stání/box.

Poslední dobou vlastníci BJ pronajímají garáže lidem, kteří v domě nežijí, prostě, když garáž nepotřebují oni ani jejich nájemník, pronajmou ji někomu zvenčí. Klidně přes RK, která ji inzeruje jako garáž v osobním vlastnictví, nelze vyloučit, že vodí do domu třeba i nepoctivé „zájemce“ s jinými úmysly, než nájem garáže. Lidé zvenčí platí nájem a nijak neřeší dodržování přijatého Řádu společných garáží. např. zde mají svá vozidla, která si zde i několik hodin opravují, tím nám výrazně narůstá spotřeba el. energie, z garáží mají přístup do celého domu ( požární předpisy, panikové kování), ke všem technologiím, jejich jména zná možná majitel garáží, nikdo jiný, takže v podstatě netušíme, kdo se nám v garážích pohybuje a co tam dělá, jak je užívá, kdo má přístup k 55 vozům, k výtahům atd.

Poradíte, jak situaci ošetřit a řešit?

Děkuji JR

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.