Vložil lan (bez ověření), 15. Duben 2014 - 8:58

Dobry den, potrebuji prodiskutovat: SVJ(2000) si na shromazdeni vlastniku odsouhlasilo nakup a instalaci novych balkonu na bocni steny paneloveho domu. Pujde o 2×6 balkonu v rade nad sebou. Hrazeno z fondu oprav. Usneseni nebylo prijato 100% majiteli bytu v dome, i kdyz pritomni byli (cast „pro“ je nad 75% vlastniku). Pod jednou radou balkonu je prizemni byt a majitelka bytu nebude nikdy na zadnem shromazdeni souhlasit s instalaci balkonu – osvetleni (ve finale i cena) jejiho bytu bude pry negativne ovlivneno zastinenim (bez kompenzace v podobe moznosti vylucneho uzivani balkonu, navic problem zastineni neni u vyssich pater tak markantni). V zapisu je napsano, ze usneseni bylo prijato. Protoze se dle nekterych vlastniku bytu jedna o poruseni stanov – ke zmene stavby je treba souhlasu vsech majitelu bytu (pravdepodobne se jedna o pristavbu, měni se pudorys stavby, protoze na dome vzniknou minimalne dva nove zastresene prostory o velikosti pudorysu balkonu – ty pod nejvyssim balkonem, ev. pod striskou nad balkony – st. zakon 2013 pravi- „U zastřešených staveb nebo jejich částí bez obvodových svislých konstrukcí je zastavěná plocha vymezena pravoúhlým průmětem střešní konstrukce do vodorovné roviny“.) a take se jedna o poruseni zakona (oVB), dle ktereho je zapotrebi ke zmene vzhledu stavby souhlasu vsech majitelu bytu. Nechtel bych zde rozvirit diskusi o tom, jestli se maji ridit dle NOZ, pripustte na chvili, ze ne a ze se ridi stale ZoVB.

Jak se domoci toho, aby bylo usneseni anulovano? Dle soudu se mohou zruseni domahat pouze prehlasovani vlastnici, ale prehlasovani neni hlavni problem, problem muze byt ve stanoveni hlasovaciho kvora. Muze se jednat o podvod?

(snazil jsem se, aby byl dotaz obecny a nebylo zretelne poznat, na ktere strane „barikady“ stojim – stojim o vsechny nazory)

Diky za pripominky a namety. M.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.