Vložil sbd (bez ověření), 3. Květen 2014 - 13:21

Děkuji za zveřejnění usnesení z Hradce.

Nyní je situace nepatrně přehlednější.

Okresní soud Vás (tři bratry) vtáhl do řízení, aniž by proběhlo (bylo ukončeno) dědické řízení. Účastníkem řízení zůstává Vaše matka a na místo zesnulého otce jste vstoupili Vy, děti otce, tři bratři.

Vy jste se sice odvolal, ale „neprotestoval“ jste proti vašemu předčasnému vstupu do řízení. Věcně jste argumentoval proti nároku samotnému. Odvolací soud Vám pochybení vašeho advokáta neodpustil a prezentoval jej před vlastním odůvodněním usnesení (citoval okres):

(Odvolatel) Přednesl, že on a jeho bratři nejsou plně seznámeni s předmětem sporu a průběhem řízení. Zesnulý otec dlouhodobě trpěl duševní poruchou, v jejímž důsledku vázla jeho komunikace s okolním světem. (Dále) Upozornil na chybu v psaní. Uplatněný nárok zpochybnil co do základu i výše. Nárok je navíc (dle jeho názoru) promlčený.

Váš advokát není hoden tohoto označení. Pokud u prvoinstančního soudu neuplatníte veškeré námitky, nebude k nim v odvolacím (i dovolacím) řízení přihlédnuto (nesmí být přihlédnuto – viz. rovnost zbraní – judikatura Evropského soudu pro lidská práva).

Dovolací soud by Vaše dovolání proti inkriminovanému usnesení „z Hradce“ musel zamítnout bez ohledu na kvalitu Vašeho budoucího (nového) advokáta.

Nicméně, nadále se pohybujete v „procesní rovině“, merito doposud nebylo rozhodnuto.

Jestli je ale skutečně pravdou, že Vaše matka celý dluh uznala, a je účastníkem řízení, ta šance, že budete „vy jako rodina“ ve sporu se společenstvím úspěšní, je opravdu malá (úspěch je v zásadě nemožný).

Váš otec byl naprosto zdráv, to poměry dané zákonem o vlastnictví bytů a zákonem o bytovém spoluvlastnictví – jsou „dlouhodobě nemocné“, nebo nemoc i u zdravého vyvolají.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.