Vložil lake, 7. Duben 2014 - 14:43

Podmínky pro povolení od Stavebního úřadu jsem Vám popsal. Bude-li se zasahovat do nosné konstrukce, pak budou požadovat kromě vyjádření hasičů a hygieniků i posudek statika + provedení stavby odbornou firmou.

K oprávnění provést změnu se postupuje podle paskvilu ZoVB, nebo podle paskvilu NOZ. Ani expertní skupina KANCL při Ministerstvu spravedlnosti nebyla schopna jednoznačně sdělit, zda se v případě jednotek(1994) má uzavírat smlouva o výstavbě podle ZoVB, nebo podle NOZ. Jednou napsali své stanovisko tak, podruhé zase přesně naopak: http://obcanskyzakonik.justice.cz/…-stanoviska/. Občané, vyberte si.

Podle ZoVB zcela určitě měníte vnitřní uspořádání domu a mění se i Prohlášení vlastníka (dvě dosavadní jednotky zanikají, dvě nové jednotky vznikají). To se řeší smlouvou o výstavbě (§ 17 odst. 3 ZoVB). Tedy je nutný souhlas 100% vlastníků.

Podle NOZ postačuje dohoda dotčených vlastníků jednotek (což jste Vy + Vy), schválená shromážděním. Paskvil NOZ je neurčitý v tom, zda se na bytové spoluvlastnictví vztahují obecná ustanovení o spoluvlastnictví. V tom případě by bylo nutné dosáhnout na shromáždění souhlasu dvou třetin všech vlastníků jednotek podle podílů (§ 1129 odst. 1 NOZ).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.