Vložil Pavel, 20. Duben 2014 - 14:57

Pane Ing. Karle Boučku,

jsem proti, aby mi nějaká strana a vláda ukládala další povinnosti, jak se mám starat o svůj soukromý majetek. Ty nesmysly co dosud vymysleli teoretičtí právníci neznající praxi mi stačí.

Váš nápad „Jediným rozumným řešením pro budoucnost je ze zákona nastolení sankcionované právní povinnosti zveřejňovat elektronickou cestou ve stanovené lhůtě veškeré doklady a dokumenty SVJ a podobně, jako jsou dnes snahy konečně udělat i „rozklikávací státní či ministerský rozpočet“.“ považuji za vysoce iracionální, pouze vyvolávající další značné náklady.

V drtivé většině SVJ je počet členů, kteří mají zájem o veškeré doklady SVJ v intervalu 0 až 1. V našem SVJ je 141 jednotek a takového člena, který má zájem o veškeré doklady nemáme a nikdy jsme neměli.

Zákonem tedy chcete docílit toho, že pro SVJ vzniknou značné náklady, které prakticky nikdo nebude využívat. Nemáte již SW připravený k prodeji?

Pokud si dáte práci a vyhledáte v historii webu jak se náš výbor podbízí s předáváním informací členům SVJ, tak zjistíte, že výše uvedený příspěvek není motivován nějakým zakrýváním skutečnosti. U nás v SVJ jsou normální lidi, kteří nepovažují za smysl života seznamovat se s každým dokladem, který se v SVJ s ročním rozpočtem 7,5 mil. Kč vyskytne. Stačí jim, že i když ceny rostou, tak se nezvyšují ani příspěvky ani ceny za služby.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.