Vložil Pavel, 2. Duben 2014 - 23:15

bblondýno, prosím pište do Předmětu něco smysluplného, děkuji.

U nás poskytujeme informace preventivně, abychom nemuseli řešit ceníky etc.

Asi nejhorší co může být, je bránit členům SVJ v přístupu k informacím. To se hned najde nějaký moula, který bude roztrušovat, že výbor něco tají a že na ten výbor pošle policii. Moulové si myslí, že když se krade v nejvyšších patrech politiky, tak že se musí krást i v každém výboru.

Když jsme dělali rekonstrukci, tak se našlo několik „zvědavců“, kteří chtěli vidět kompletní nabídky a jejich vyhodnocení. Ve výběrovém řízení jsme měli podmínku, že nabídky dostaneme v papírové i elektronické podobě. A tak jsme zájemcům ty stovky stránek přeposlali resp. umožnili přístup na web, kde byly nabídky soustředěny. Zájemci dostali informace a byl klid.

Do zápisu z výboru dáváme každý Q vybrané ukazatele z rozvahy a výsledovky. Nejméně 6× do roka uvádíme v zápisech z výboru stav pohledávek za dlužníky, ne jmenovitě, ale v součtu.

Před každým shromážděním máme „předkolo“, kdy se každý může podrobně vyptat na materiály, které dostane emailem. Před lety jsme měli 3 informační schůzky před shromážděním, nyní máme již jen jednu, protože o informace není zájem. Ješitně si ve výboru myslíme, že je to dobrou prací výboru. :-))

Před schválením účetní závěrky na shromáždění vystoupí předseda KK se zprávou, že KK prověřila účetní závěrku a že ji doporučuje ke schválení. Není to jen formální konstatování, v KK máme auditorku, která si účetnictví vedené externím správcem prověří. Je to osoba s kulatým razítkem a to má u mnoha lidí respekt.

V zápisu z výboru máme uveden termín příštího jednání výboru. Členy SVJ na jednání výboru nezveme, ale když přijdou, tak je výbor vyslechne a dotazy odpoví.

Pro nějaké podrobnější dotazy máme vyhrazeno každé úterý od 18 hod.

Máme 141 jednotek a tomu odpovídající počet vlastníků. Zatím nikdo nechtěl fotit desítky stránek. Ale to musím zaťukat, samozřejmě, že se někdo takový může vyskytnout.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.