Vložil Nechápu (bez ověření), 2. Duben 2014 - 1:54

A pokud jde o hodinu práce účetní: nyní to je 12-euro ale za podklady, které má SVJ předat (§7 vyhl.372) má být odhlasováno !!! 20-euro pro SVJ. Správce který zpracovává účetnictví a na které nás (mne a pár dalších) odkazuje SVJ chce za jakékoli „vyhledávací“ práce: 10-euro/15-minut. (správci platíme 150-eur/rok/byt a dalších 90-eur výboru – protože přeci nepracují zadarmo ale „za odměnu“.
Když je budu chtít zkontrolovat hospodaření, tak si [hradu poplatků vezmu nějakou tu nebankovní půjčku… na trhu jich je dost. :)
)

Může tedy společenství do stanov odhlasovat i poplatky ještě větší ?? Výbor tvrdí že ano, protože jsme se přece „dohodli“ hlasováním a když je to ve stanovách a tedy to platí pro všechny, tak to přece nemůže být diskriminační (třetinu bytů vlastní cizinci – takže výše je prý úměrná). Za diskriminaci by to bylo údajně jen tehdy, pokud by to bylo namířeno proti určité konkrétní skupině. A to prý není. ¨

co znamená formulace „Právo nahlížet do dokumentů a dokladů“ ?? Pokud za něco musím EXTRA zaplatit, pak je to „služba“ a nikoliv „právo“. A protože nelze svobodně volit ke komu na trhu pro nákup této konkrétní „služby“ jít, je nutné akceptovat poplatky v jakékoli („odhlasované“) výši ???


Lze vůbec nějak účinně postupovat proti 130-eurům ???? Já od správce nepotřebuji než aby zaúčtoval moji měsíční zálohu která přijde na účet SVJ. Poplatek v bance za převod mne stojí cca 7 Kč. Poplatek správci kterému platí SVJ za „zaúčtování“ vychází ale skoro 300 Kč/měsíčně – protože pro mne správce NIC jiného nedělá. A za podklady a prokázání že účetní placená správcem má umět spočítat, že 1+1=2 pak platíme dalších 10-eur/15-min + 50-Kč / stránku

No řekl bych, že názor „pořizování „podkladů“ za poplatky“ ZAVÁNÍ PONĚKUD NELIBĚ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.