Vložil lake, 30. Březen 2014 - 14:35

Ustanovení stanov o zákazu pořizovat „fotokopie“ je absolutně neplatné, v rozporu s Ústavou i s judikátem Ústavního soudu.

Právo nahlížet do dokumentů a dokladů SVJ zahrnuje i právo pořizovat si vlastní skeny, fotokopie či reprodukce pomocí nepoškozujících technických zařízení. JUDr. Čáp se v tomto mýlí, když v odkazovaném článku navrhuje, aby si SVJ ve stanovách omezilo právo vlastníka pořizovat kopie pouze na dokumenty, které se týkají jeho samého.

JUDr. Čáp ve svém článku přitakává vychytralým manipulátorům a podvodníkům: „Ano, vlastník má právo pořizovat si kopie, ale pouze z neškodných materiálů, které nemohou prozradit nic o našich chybách, podvodech a manipulacích.“ JUDr. Čáp jistě ví, že některé chyby, nedostatky a levárny lze zjistit až po podrobnějším rozboru a srovnání více dokumentů. Většinou se na to nepřijde přímo na místě v časové tísni! Na to právě podvodníci ve výborech sázejí. Proto se snaží, aby vlastníkovi zamezili možnost udělat si kopie a v klidu je doma prostudovat. Inu, podvodníci jsou všichni stejní …

Takové absurdní a protiústavní názory smetl se stolu Ústavní soud, viz http://www.portalsvj.cz/…do-dokumentu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.