Vložil lake, 26. Březen 2014 - 17:14

Je to příběh, vypravovaný blbcem: hrůzostrašný, leč nesmyslný veskrz.
William Shakespeare: Macbeth

Absolutně neplatné pro neurčitost. Neurčité je zda jde o zálohy či o fond právnické osoby. Neurčitá je definice „ostatních výdajů mimo správy a dodávek služeb“. To by mohlo zahrnovat stavbu garáže pro předsedu SVJ, nebo třítýdenní ponyt na Kanárských ostrovech pro členy výboru s rodinami?

Zálohy zůstávají zálohami. Nemohou se stát součástí jakéhosi „fondu“. Ostatně autoři toho paskvilu sami netuší, zda jde vlastně o zálohy, nebo o fond, který zřizuje právnická osoba ze svých zdanitelných příjmů (z příspěvků na správu).

Tvrzení, že není možno požadovat vyúčtování při změně vlastníka jednotky je zcela nesmyslné: neposkytne-li SVJ vyúčtování záloh, nemůže si prodávající a kupující nic mezi sebou vypořádat, protože předmět vypořádání je neurčitý.

  • Proč nebylo možno jednoduše napsat, že se jedná o vratné a samozřejmě vyúčtovatelné dlouhodobé zálohy?
  • Nebo proč tam není prostě napsáno, že se jedná o povinné příspěvky, které nejsou zálohou a nevypořádají se bez souhlasu shromáždění?

Svět je plný blbců. Pozdravujte ty ve Vašem SVJ. Napadněte tento nesmysl soudně, jinak nemusíte později mít šanci proti nim uspět.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.