Vložil tristone, 7. Březen 2014 - 7:16

Počet osob je úplně strašná metrika. Speciálně v domech s důchodci napáchá často nikdy nekončící hádky o tom, kdo je ještě je návštěva a kdo už ne.

Každopádně v zákoně o službách je to navíc napsané tak šalamounsky, že výbor ani nemusí použít nahlášený údaj, ale libovolné číslo, které považuje za správné. Občas se to může hodit, ale taky se to dá snadno zneužít. A ty soudy bych pak radši nechtěl ani vidět.

Zákon 67/2013, paragraf 2, bod g:

osobami rozhodnými pro rozúčtování služeb

  1. nájemce bytu a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v bytě po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období, nebo
  2. vlastník jednotky, pokud jednotku nepřenechal do užívání a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v jednotce po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období.

Mě osobně z toho plyne ještě jedna věc a sice, že nelze mít počet rozhodných osob 0. Alespoň podle zákona o službách, SVJ může mít samozřejmě jiná pravidla.

Buď se počítá vlastník, i pokud tam nebydlí, anebo přenechal jednotku k bydlení někomu jinému a tím pádem se zase počítá ten, kdo tam má bydlet.

@Lake: Zajímal by mě Váš názor, opravdu. Protože ať ty věty čtu, jak je čtu, tak mi prostě vychází, že vlastník nebo nájemník se počítají vždycky, bez ohledu na to, zda se v bytě reálně vyskytují.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.