Zodpovedný vlastník bytového vodoměru r. 2014

Vložil solaris, 5. Březen 2014 - 19:53 ::

Podle zákona č. 67/2013 Sb., kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty (dále jen Z 67/ 2013), §2 je poskytovatelem služeb společenství vlastníků jednotek (dále SVJ) a příjemcem služeb vlastník jednotky. V § 3, Z 67/2013 je uvedeno vymezení služeb a je zde vyjmenována i dodávka vody. Z uvedeného vyplývá, pokud není ve stanovách SVJ jiné ujednání, že zodpovědnou osobou za péči (včetně dodržování zákonných lhůt) o vodoměry (na teplou i studenou vodu), které jsou používány pouze k rozúčtování nákladů konečným spotřebitelům je SVJ, respektive jeho statutární orgán.

Konkretne v nasem bytovem dome jsou vodovodni i kanalizacni stoupacky vedene v mezibytovych zdech, prickach. Vodomery jsou umisteny uvnitr v bytech. SVJ hradilo- instalovalo vodomery, nove stoupacky u vetsiny jednotek, zbylym jednotkam refundovalo dane soukrome individuelne menene instalace+osazene vodomery, nekterym jednotkam vyjmenovane jeste nerefundovalo. V koho vlastnictvi jsou bytove vodomery, kdo je zodpovedny za jejich stav, kvalitu, nese naklady udrzby, etc. ve vsech uvedenych pripadech? Jak je uvedeno vyse subjekt SVJ ci samotni jednotlivy vlastnici?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.