Vložil lake, 4. Březen 2014 - 6:58

Tento dotaz se zde stále opakuje. Odpověď je stále stejná: Chcete-li to vědět, počkejte si na novelizaci prováděcí vyhlášky.

Vývoj nepodložených tvrzení, fantazií a dohadů okolo této záležitosti se dá vysledovat na webu ARTAV (Asociace rozúčtovatelů tepla a vody), v části kde odborníci z asociace odpovídají na položené dotazy z řad veřejnosti:

  • Dne 03.02.2013 sypali z rukávu (nikde neexistující) definice přístrojů, které se prý budou povinně montovat: http://www.artav.cz/poradna.php….
  • Dne 12.09.2013 bez důvodu tvrdili jako hotovou věc naprostý technický nesmysl – že údajně bude povinná instalace „měřičů tepla“: http://www.artav.cz/poradna.php….
  • Dne 23.09.2013 jiný odborník z ARTAV konečně přiznal otevřeně, že nikdo z nich o tom vůbec nic neví: http://www.artav.cz/poradna.php….
  • Dne 30.09.2013 konečně pochopili právní stav a na další přímý dotaz napsali velmi stroze pouze toto: „Před vydáním novely vyhlášky se nemůžeme vyjádřit k žádným konkrétním podrobnostem.“ Viz http://www.artav.cz/poradna.php….

Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb. má být vydána v roce 2014. Do té doby nemá smysl spekulovat o záhadných přístrojích „registrujícíchch dodávku tepelné energie konečným spotřebitelům“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.