Plísně v bytě - odhlasované zateplení - nečinnost výboru

Vložil Rybajz, 24. Únor 2014 - 10:23 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal zda někdo neví, jak dál postupovat v trochu konkrétnějším případě plesnivějícího by­tu.

Léta nám každou zimu zplesniví bytové stěny na SZ stěně domu (ať odvlhčujeme jak odvlhčujeme). Na základě zdejší diskuze jsem nechal vypracovat znalecký posudek, který potvrdil tepelně izolační závadu domu a doporučil zateplení štítových stěn- dle posudku se tato úprava i odhlasovala na shromáždění. Bohužel je tomu však již víc než rok a zateplení nikde. Výbor jak jsem teď zjistil nemá ještě ani u projektanta zadaný projekt a my opět platíme za sanaci plesnivých zdí.

  • Jakým způsobem se dá postupovat proti nečinnému výboru (NE rady typu sesadit výbor a ustavit nový- to už jsem zkoušel a mezi našimi sousedy se nenajde ani 8 dostatečně zajímajících se lidí, pro tuto variantu) mám na mysli zda je již v této situaci na místě obrátit se na soud, či na jinou instituci, která by nám mohla pomoci k realizaci zateplení.
  • mám právo požadovat kompenzaci škod?, vzhledem k tomu, že letošní plíseň už byla bez pochyb způsobena výše zmíněnou nečinností výboru (respektive jednáním v rozporu s odhlasovaným stanoviskem)?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.