Výlučná pravomoc Shromáždění SVJ

Vložil patrikm, 13. Únor 2014 - 14:02 ::

Dobrý den, ráda bych se zeptala kde naleznu v Zákonu o vlastnictví bytu co patří do výlučného rozhodování Shromáždění SVJ. V našich stanovách nemáme v té části, která hovoří o shromáždění pojem výlučná působnost ale pouze působnost ale v článku, který hovoří o Výboru v jednom z bodů je uvedeno cituji:

„v případě, že nastane situace, kdy bude schůze SVJ neusnášeníschopná, přecházejí pravomoce na Výbor SVj výjma rozhodnutí ve věcech, ve kterých je v souladu se zákonem o vlastnictví bytu oprávněno rozhodnout výlučně shromáždění SVJ.“

My jsme na jednom z prvních shromáždění odhlasovali zálohy na odměny Výboru ve výši 100 Kč/byt, nokoliv pevnou částku odměnn pro Výbor. Bylo nám řečeno, že na Shromáždění se pak bude jednou ročně rozhodovat, jaká bude odměna tj. kolik z těch záloh si Výbor vyplatí, podle odvedené práce za předešlé období. Jelikož již dva roky za sebou nebyla schůze Shromáždění SVJ usnášeníschopná,a tím nemohlo být rozhodnuto o výši odměn pro Výbor, vybor si přesto peníze rozdělil (vše co se nasbíralo za každý ten rok) a odkazoval se na to, že dle stanov pravomoce přecházejí ze Shromáždění na Výbor v případě neusnašeníshopnosti Shromáždění a že rozhodli že si peníze vyplatí. Nedošlo v jednání Výboru o porušení stanov nebo nějakého zákona? Pomohlo by, kdybych našla, která jsou výlučné pravomoci shromáždění. Děkuji předem za radu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.