§1186 opět na scéně

Vložil Jaroslav Jaroslav, 12. Únor 2014 - 10:44 ::

Jak píší v dnešním tisku, jak je to s převodem dluhů na nového vlastníka ? Pro jistotu přidám doslovnou citaci:

  • § 1186

(2) Převádí-li vlastník vlastnické právo k jednotce, doloží nabyvateli potvrzením osoby odpovědné za správu domu, jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, popřípadě že takové dluhy nejsou. Za dluhy, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce osobě odpovědné za správu domu.

a otázek je hned několik

  • jak je to s dluhem za služby ??
  • jak je to dluhem z vyúčtování – v listopadu prodám, byt, mám potvrzení o bezdlužnosti (zaplatil jsem řádně všechny zálohy). ale měl jsem nahlášenu 1 osobu a bydlelo 5 ukrajinců ⇒ ve vyúčtování je velký nedoplatek – ten hradí kdo ?
  • jak je to s dluhem SVJ – když má SVJ úvěr je to dluh související se správou, má správce povinnost dát ho do potvrzení ?? (i když si to vlastník nepřeje s argumentem že to není jeho dluh ale dluh SVJ – a na to se tento paragraf nevztahuje ??

po článku v tisku budu mít spousty dotazů a málo podkladů pro odpovědi :-( a při kontrolním čtení §1186 mě napadl ještě jeden dotaz – odst.1 mluví o příspěvcích – jak je to se zálohami ??

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.