Vložil lake, 10. Únor 2014 - 2:06

Pokud něco hradíte, znamená to, že souhlasíte s výší i s určením částky. Přestanete-li hradit k čemu jste se dobrovolně zavázal, může to být na Vás vymáháno i soudně.

  • U krátkodobé zálohy samozřejmě musí nastat vyúčtování a vypořádání po jednom roce. To plyne z doby použití krátkodobé zálohy. Nedojde-li k vyúčtování ve sjednané lhůtě, můžete požadovat na příjemci zálohy vypořádání a tedy vrácení celé částky.
  • Na vyúčtování dlouhodobých záloh máte samozřejmě nárok – ovšem NOZ nestanoví aby se tak stalo každoročně. Může to být „podle potřeby“. Například za 25 let, až budou vybrané zálohy skutečně použity. Pak jistě dojde k jejich vyúčtování a následnému vypořádání.

Nevím, co byste chtěl požadovat „nad rámec“. Nad rámec čeho? Něco jste DOBROVOLNĚ uhradil, takže jste bez výhrad souhlasil s celkovou výší částky. O jakém „rámci“ tedy píšete? Jak prokážete co je ten „rámec“? Prokázal jste nepochybně (přímo Vaší platbou), že bez výhrad souhlasíte s výší předepsané částky i s jejím určením. Mezi Vámi a SVJ nebylo v tom žádného sporu.

Pokud chcete teď dodatečně začít prokazovat že je to nějak jinak a že odpadl důvod pro který jste zálohu hradil – prosím, prokažte to.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.