Vložil MartinII, 11. Únor 2014 - 14:50

Já se domnívám, že pravdu má spíše Lake (že ho baví plýtvat energií když je mu zde spíláno !). Nejlépe je zeptat se na katastru, nechť potom tazatel podá zprávu, co mu sdělili. Ale pro někoho je pohodlnější vznést dotaz zde než hledat adresu příslušného katastrálního pracoviště.

Doplňující dotaz – soused bude do vašeho bývalého pokoje asi bourat dveřní otvor. Jsou to nosné zdi ?

Mně na dotaz, kdy by se ale měnili podíly všech sdělil CUZK:

"… ve vztahu ke katastru nemovitostí lze zcela obecně uvést, že je nutné provést změnu prohlášení vlastníka a provést zápis do katastru. Pokud zároveň dochází ke změně spoluvlastnických podílů, zapíše se tato skutečnost do katastru. Je nutné podat návrh na vklad.

Návrh se podává na předepsaném formuláři: http://www.cuzk.cz/…rmulare.aspx. Podává se příslušnému katastrálnímu pracovišti. K návrhu se připojí listina, která je podkladem pro vklad, nebo její úředně ověřená kopie, a to v jednom vyhotovení (změněné prohlášení vlastníka). Další informace v Pokynech ČÚZK č. 44: http://www.cuzk.cz/…kyny-44.aspx. Podrobnější informace k vkladovému řízení: http://www.cuzk.cz/…y-do-KN.aspx#…. Správní poplatek za podání návrhu na vklad činí 1 000,–- Kč. "

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.