Vložil NSS (bez ověření), 5. Únor 2014 - 10:29

Balkon přístupný z Vašeho bytu je Váš ze zákona č. 72/1994 Sb. Co máte o balkonu zapsáno v prohlášení je nepodstatné. Původní vlastník budovy nemohl prohlásit „něco, co neslouží a ze stavebně-technického hlediska nemůže sloužit společnému užívání“ za společnou část domu. V této části by bylo prohlášení neplatné. Toto vyplynulo z rozhodnutí ÚS a tím tato celá diskuse o balkonech skončila. Definitivně.

Zák. č. 72/1994 Sb. neumožňoval, aby se prohlášením původního vlastníka budovy stala např. vana v bytě společnou částí domu.

Vana v bytě nemůže sloužit společnému užívání. Stejně jako dveře a okna do bytu.

K tomu si prostudujte rozsudek NSS ČR 4 As 44/2012

nebo

Městský soud v Praze, 10 A 39/2011

Až NOZ umožňuje, pro byty „prohlášené“ po 31.12.2013, aby vany, okna, balkony a vnitřní dveře v bytě byly společnou částí domu.

Bludy o balkonech rozšiřovala stavební bytová družstva, aby mohla navrtávat polystyren na panely, balkon nebalkon, okno neokno. Družstva s tím nepřestávají, protože se připravuje další vlna zateplování , totiž zateplování na zateplování – kladení dalších vrstev polystyrenu na již stávající. Bude se vrtat ještě jednou nebo dvakrát. Až bude bude vše třikrát provrtáno, tak se začne jiná kampaň, s jiným nesmyslem, abyste pořád přispíval na provize.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.