odměna dvokátovi a zneužívání společných prostor

Vložil jarin (bez ověření), 30. Leden 2014 - 11:35 ::

Dobrý den, jsme malé SVJ (5 bytů – 3×3+1, 1× 2+1 a 1× 1+kk). Loni jsme založili SVJ a na první schůzi jsme 100% hlasů odhlasovali rekonstrukci a zateplení budovy. Dále byl odhlasován úvěr a firma, která práce provádí.
Přestal platit fond oprav a splátky úvěru. Proto jsme věc předali advokátovi. Tento týden je obeslána dlužnice s výzvou k uhrazení dluhu. Potřebovali bychom vědět, zda je možné odměnu advokátovi vyplatit ze spoření – fondu oprav domu, pokud ostatní vlastníci, kteří platí včas souhlasí. Nemohu přeci jako pověření vlastník – předseda advokáta hradit ze svého., protože jednám v zájmu ostatních, v tomto případě poškozených vlastníků.

Tato dlužnice vlastní byt 1+kk, v době zakoupení bytu odmítla zakoupit i nebytový prostor, takže nemá kam ukládat nepotřebné věci. Tyto věci (stoly, židle, televize atd) si odložila na chodbě domu, kde se nedá prakticky pohybovat a navíc se jedná o únikovou cestu v případě požáru. Na tuto výtku reagovala tak, že si tyto věci uloží do místnosti ve sklepě domu, která ale patří do společných prostor domu. Ostatní vlastníci souhlasí s tím, že tento prostor je určen výhradně jen k uložení nářadí k domu a případně uložení stavebního materiálu a to i do budoucna. Tato dohoda je ústní a není problém ji v případě potřeby zanést do zápisu při další schůzi.

Rádi bychom s vaší pomocí věděli: 1/ zda je možno uhradit advokáta ze společných peněz naspořených 2/ jak postupovat v případě, že si dlužnice odmítne uvedené věci odstěhovat, případně co dělat, pokud si tyto věci nastěhuje do uvedeného společného prostoru. Není přeci možné, aby každý ostatní si zaplatil desetitisíce za sklepní prostory, aby si uskladnil věci a někdo bez zaplacení využíval na úkor ostatních jejich společný prostor.

Moc Vám děkuji za odpověď.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.