Vložil lake, 22. Leden 2014 - 20:14

Tolik zbytečného mudrování bez závěru …

Pan Joshua se mýlí, protože nezná zákon. Kdyby si přečetl příslušné ustanovení zákona č. 67/2013 Sb., zjistil by, že v něm není uvedeno co tvrdí o počtu osob nahlášených vlastníkem. Namísto fantazírování je třeba vyjít ze znění zákona:

67/2013 Sb.
„… osobami rozhodnými pro rozúčtování služeb [jsou] nájemce bytu a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v bytě po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období, nebo vlastník jednotky, pokud jednotku nepřenechal do užívání a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v jednotce po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období.“

Zákon používá právní obrat „lze mít za to“, což podle konstantního výkladu znamená stav, který se jeví s přihlédnutím ke známým okolnostem jako obvyklý, typický či pravděpodobný, aniž by bylo nutno prokazovat, že tomu tak skutečně je.

Jestliže tedy před domem parkují tři automobily, které v pracovní dny odjíždějí a odpoledne se na parkoviště vracejí, pak lze mít za to, že v bytě žijí nejméně tři osoby, a že v něm budou žít minimálně po další dva měsíce. Proto výbor může použít pro rozúčtování počet osob TŘI.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.